مراقبت های اورژانسی

 

مراقبت‌های اورژانسی

در حین درمان ارتودنسی ممکن است مشکلات اورژانسی برای دندان یا براکت‌ها اتفاق بیفتد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

زخم شدن و ایجاد جراحت در دهان

در هنگام استفاده از براکت‌ها، بیمار ممکن است با احساس زخم شدن بافت دهان یا حساسیت دندان‌ها نسبت به فشار برای مدت سه تا پنج روز مواجه شود. به این ترتیب لازم است دهان با آب سرد برای کاهش ناراحتی شستشو داده شود تا حساسیت ایجاد شده از طریق سیم‌های ارتودنسی کاهش یابد. در صورتی که حساسیت و ناراحتی ایجاد شده برای بیمار در این زمان شدید باشد، امکان استفاده از داروهای مسکن برای کنترل آن وجود خواهد داشت. علاوه بر این همواره امکان دارد لب‌ها، گونه‌ها و زبان فرد برای یک تا دو هفته پس از درمان به خاطر تماس با سیم‌ها یا براکت‌های ارتودنسی دچار التهاب شوند. در این شرایط بیمار می‌تواند از واکس یا موم مخصوص بر روی براکت‌ها برای کاهش ناراحتی خود استفاده کند. متخصصین ما در این کلینیک می‌توانند نحوه صحیح انجام این کار را به بیمار آموزش دهند.

لق شدن دندان‌ها

این شرایط یک مسئله کاملاً عادی در طول فرآیند درمان بوده و نیازی به نگرانی درباره آن نیست! در حقیقت به منظور ایجاد امکان حرکت کردن دندان‌ها در دهان لازم است ابتدا دندان در محل قرارگیری خود لق شود. در ادامه دندان‌ها دوباره در محل جدید خود محکم شده و تثبیت خواهند شد.

تماس و برخورد

در صورتی که بیمار فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهد، لازم است با پزشک خود برای اتخاذ اقدامات احتیاطی لازم در هنگام انجام این فعالیت‌ها صحبت نماید. به این ترتیب معمولاً به بیمار توصیه می‌شود از محافظ دهان در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی دارای تماس مستقیم استفاده کند. در ادامه با ایجاد هر گونه برخورد احتمالی در ناحیه صورت، گونه یا دهان در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی، لازم است وضعیت دهان و ابزارهای ارتودنسی بلافاصله توسط دندان‌پزشک مورد بررسی قرار گیرد. در حقیقت اگر در نتیجه این شرایط دندان‌ها لق شده یا به ابزارهای ارتودنسی آسیب وارد شده باشد، لازم است وضعیت به صورت اورژانسی توسط دندان‌پزشک تحت درمان قرار گیرد. ضمناً، هرگونه ناراحتی ایجاد شده برای بیمار مشابه سایر مشکلات به تدریج برطرف خواهد شد.